Ma 2023. december 06. szerda, Miklós napja van.

it-nav.hu pecsallas.hu egerallas.hu ferfidivat.com gardenproduct.hu belapatfalvaszallas.hu felsotarkanyszallas.hu egerapro.hu nyiregyhazaallas.hu gyorallas.hu Pizza Eger Épületgépészet.com demjenszallas.hu korona-hotel.hu MLM sikeresen
Kezdőlap

IV. Gyógyító Nap Csányon
Írta: itnav.admin   
2013. január 02. szerda 13:25

2013. Január 19-én (szombaton) hagyományos népi gyógyász, csontkovács napunkat tartjuk a Művelődési Házban (Csány, Kossuth u. 1).
A 9 órakor kezdődő program során a csontkovácsok, népi gyógyászok  felfrissítik a jelentkezőket, tartáshibából, gerincproblémákból adódó fájdalmat is csillapítanak, illetve tartáshibát korrigálnak. A program térítésmentes, de a gyógyászok "útiköltség hozzájárulást" elfogadnak.
A program, jelentkezéshez, regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni munkaidőben a Csányi Polgármesteri Hivatal telefonszámán (37/357-001), vagy e-levélben ( Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. ) lehet.

Mindenkit szeretettel várunk!

Szervezők

 
CSATLAKOZZ a FÉNYLÁNC-HOZ!
Írta: itnav.admin   
2012. december 12. szerda 09:45
Fénylánc Csányon
Tűzgyújtás 18 órakor. Gyülekező 17 45-kor a régi Földvárnál a Horti út mellett (ismertebb nevén: Akasztódomb)

Aki ki tud jönni a máglya megrakásához, azt 15 órára várjuk a földvárhoz.
Mindenki jó melegen öltözzön! Némi kedvességet (forró tea, forralt bor, kis harapnivaló) is szívesen veszünk.
Mindenkit szeretettel várunk!
 
"Fénylánc – 2012. december 21.

„Azt mondják, jön a világvége. Jön a háromnapos sötétség, zárkózz be, bújj a föld alá, menekülj! Azt mondják, ha túl akarod élni, halmozz fel vizet, élelmiszert, fegyvert…Azt mondom, az jön, amit teremtünk! Hozd el Te is fényed, gyűljünk össze a hegyek csúcsán, ne menekülj!
Azt mondom, ne félj, a Benned lévő fényen nincs hatalma a sötétnek…
Ötödször gyullad ki a Fénylánc az év legsötétebb napján, ötödször gyűlünk egybe szent hegyeink ormán, ötödszörre akarjuk együtt, hogy imánk az Istent újra megtalálja. Ha ötről hatra akarsz jutni, ha fényt akarsz vinni az elsötétült világba, ne bújj, gyere velünk!
Zarándokútra hívunk! Gyere velünk, ne légy rest, cipeld fel a hegyre a terhed, amit már régóta le szeretnél tenni. Gyere velünk, ne légy hitetlen, emelkedj felül magadon, és a csúcson az vár, amire vársz: a nyugalom, a béke, és a közösÉG.
Találd meg a környék számodra legszentebb hegyét, jelöld be a www.fenylanc.uw.hu térképen a pontosan a helyét, a többit bízd a Teremtőre. Ne tarts szertartásokat, ne legyenek beszédek, hangoskodás, csak énekeljetek, beszélgessetek vagy hallgassatok – de azt őszintén.
Rakjunk ki magunkból mindent, ami hazug, ami csorba, ami mérgez, hogy végre a fényes oldalunkkal fordulhassunk egymás felé, végre egymásra találjunk. Csak azt hozz, ami éltet: a szereteted hazád, nemzeted, és Istened iránt! Hozzál kóstolót ételeidből, italaidból!
Most hozzád szólok, akik önként, vagy a sors akaratából elhagytad Hazád, vagy Hazád hagyott el téged: magyarnak lenni vallás, azaz vállalás. Amíg hited és nyelved egy az enyémmel, testvérem vagy, ezért bárhol élsz a nagyvilágban kérlek, gyújts Te is tüzet!
Bárhol élsz, és bárki vagy kívánom, hogy a legsötétebb éjszakán Te is megtapasztald:
Nem vagy egyedül!
Én, Géczy Gábor gyermekeimért, hazámért és Isten szerelméért indulok a Hegyre– 2012 legsötétebb éjszakáján.”

2012 december 21-én a leghosszabb a sötétség, de ekkor születik újjá a Fény is! Évekkel ezelőtt útjára indult egy gondolat, ami minden évben az év legsötétebb napján fénylánccal űzi el a sötétséget, félelmeinket, gondjainkat. Az évről-évre mindinkább szaporodó "fénypontok" jelzik, hogy az összefogás, az együttlét egyre fontosabb honfitársaink életében.
Néhányan arra gondoltunk, hogy esetleg Csány is csatlakozhatna a Fénylánchoz. Bizonyára jót tenne a mindenkinek, ha a személyes ellentétek, jogos-jogtalan viták, értékrendi különbségek - akárcsak egy napra is, de - háttérbe szorulnának és egy nagy tűz körül csendesen, vagy halk zeneszóra erőt és bátorságot merítenénk az együttlét teremtő erejéből.
Arra kérek mindenkit, hogy terjessze ezt a szándékot! Ha pedig részt venne a tűz körüli együttlétben itt "valahol" Csány határában és a "hegyen szeretné hagyni félelmeit, gondjait" jelezze erre az e-címre: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.
 
Csatlakozz a Fénylánchoz!
Utolsó frissités ( 2012. december 20. csütörtök 17:33 )
 
Történelmi Esték Filmklub III.
Írta: itnav.admin   
2012. december 12. szerda 09:19
2012. december 14-én este 18 órakor, a csányi Művelődési házban a „Történelmi Esték Filmklub” harmadik részére kerül sor.
 
A sorozat idei utolsó alkalmával is nemzetünk történelmének magyar szempontú feldolgozásait, érdekes történészi meglátásokat mutatunk be. Időseknek és felnőtteknek a „szocialista”, majd a „liberális” történelemoktatás ferdítéseinek kiigazítására alkalmasak. A ma gyermekeinek érdekes, látványos a hivatalos történelemtanítást kiegészítő ismereteket nyújtanak.
 
Az este első bemutatásra kerülő filmje:
 
László Gyula történésszel a „honfoglaló magyarokról” készült riportfilm.
A 47 perces interjú kapcsolódik a filmklub korábbi epizódjaihoz. Közelebbről a „Hazatérés” részhez és a Kiss Dénes nyelvésszel készült filmhez.
A rövid szünetet követően,
 
Fábián Gyula: Az íj készítése című filmje kerül vetítésre.
Ezt a filmet kedvcsinálónak is szánjuk a hamarosan útjára induló Hagyományőrző „öröm” íjász klubba történő jelentkezéshez. A 34 perces film bemutatja eleink csodálatos és egész Európa által rettegett fegyverének, a visszacsapó íjnak korabeli készítési módját, sok hasznos kiegészítő információval fűszerezve azt. A film végén érthetővé válik, hogy miért mormolták oly buzgón a nyugati műveletlen- félművelt népek fohászukat: „ab Ungerorum nos defendas iaculis” – „védj meg minket a magyarok nyilaitól.” –Az idézet a 900-as évek elején egy modenai himnuszban található. Egy  freisingi litánia („ab incursione alienigenarum libera nos Domine” – „Az idegenek betörésétől ments meg, Uram, minket.”) kicsit módosítva adja vissza ugyanazt.
 
A „A sagittis Hungarorum libera nos, Domine!” változat  először Kossuthnál fordul elő.
 
III. Gyógyító Nap Csányon
Írta: itnav.admin   
2012. november 22. csütörtök 10:42
December 1-én (szombaton) – most már hagyományosnak mondható - népi gyógyász, csontkovács napot tartunk a Művelődési Házban (Csány, Kossuth u. 1).
 
A 9 órakor kezdődő program során a csontkovácsok, népi gyógyászok  felfrissítik a jelentkezőket, tartáshibából, gerincproblémákból adódó fájdalmat is csillapítanak, illetve tartáshibát korrigálnak. A program térítésmentes, de a gyógyászok "útiköltség hozzájárulást" elfogadnak.
A program, jelentkezéshez, regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni a Csányi Polgármesteri Hivatal telefonszámán (37/357-001), vagy e-levélben ( Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. ) lehet.

Mindenkit szeretettel várunk!

Szervezők

 
Történelmi Esték Filmklub - II. rész
Írta: itnav.admin   
2012. november 22. csütörtök 10:42
2012. november 30-án este 18 órakor, a csányi Művelődési házban a „Történelmi Esték Filmklub” programsorozat második vetítésére kerül sor.
 
A sorozat filmjei nemzetünk történelmének magyar szempontú feldolgozásai. Időseknek és felnőtteknek a „szocialista”, majd a „liberális” történelemoktatás ferdítéseinek kiigazítására alkalmasak. A ma gyermekeinek érdekes, látványos a hivatalos történelemtanítást kiegészítő ismereteket nyújtanak.
 
Ez alkalommal a Csillagösvényes sorozat második részét mutatjuk be:
 
Titokzatos mondáink - epizódban népünk legendáinak alapjaival, igazságtartalmával foglalkoznak a téma nemzetközileg is elismert szakértői. (Időtartam: 40 perc)
 
A magyar nép rejtélyes eredete- című részben a magyar népet, nemzetet alkotó népcsoportok eredetét, származását genetikai-, kulturális kapcsolatait ismertetik a film készítői. (Időtartam: 40 perc)
 
Az ősnyelv – Kiss Dénes nyelvésszel készült kisfilm, a kutató magyar nyelvvel kapcsolatos munkásságát nyelvünk eredeti szerkezetét, a benne található logika működését ismerteti az filmklubot meglátogató érdeklődőkkel. (Időtartam: 25 perc)

 
Népdalkör Csányon
Írta: itnav.admin   
2012. november 10. szombat 09:54
Népdalkör Csányon
 
Történelmi Esték Filmklub
Írta: itnav.admin   
2012. november 08. csütörtök 18:03

2012. november 16-án este 18 órakor, a csányi Művelődési házban útjára indul a „Történelmi Esték Filmklub” programsorozat.

A sorozat filmjei nemzetünk történelmének magyar szempontú feldolgozásai. Időseknek és felnőtteknek a „szocialista”, majd a „liberális” történelemoktatás ferdítéseinek kiigazítására lesznek alkalmasak. A ma gyermekeinek érdekes, látványos a hivatalos történelemtanítást kiegészítő ismereteket nyújtanak.

Az első vetítésre 2012. november 16-án 18 órai kezdettel kerül sor.

A nagysikerű Csillagösvényen sorozat első részét mutatjuk be. A 118 perces filmben a „Hazatérés”, Bulcsu és A titokzatos Szent Korona- fejezeteken keresztül megismerhetjük a - tudatosan torzított és honfoglalásnak hívott- hazatérés folyamatát, a magyarság akkori állapotát, fejlettségét, vezéreink egyik kiemelkedő alakját és életét, illetve Koronánk „működésének” titkait.
Ha az érdeklődők kíváncsisága megmarad és lesz még idejük, akkor Fábián Gyula: Íj készítése című 33 perces filmjéből megtudhatják, hogyan készült az az eszköz, amellyel a középkorban a rátarti és agresszív nyugatot, alázatra és békességre neveltük.

 
Gyógyító program hétvégén
Írta: itnav.admin   
2012. november 06. kedd 08:58
E hétvégén (2012 november 10-én) szombaton  - immáron második alkalommal - népi gyógyászok "gyógyítanak" a csányi Művelődési Házban. A 9 órakor kezdődő program során a  csontkovácsok, népi gyógyászok felfrissítik a jelentkezőket, illetve tartáshibából, gerincproblémákból adódó fájdalmat is csillapítanak, tartáshibát korrigálnak.
A program ugyan ingyenes, de jelentkezéshez, regisztrációhoz kötött.
Tájékozódni és jelentkezni a Csányi Polgármesteri Hivatalnál a 37/357-001-es telefonszámon lehet.
Ha már tapasztalta a MAG-osok tevékenységét és meg volt velük elégedve, kérjük, népszerűsítse programunkat ismerősei között! Ha még nem tapasztalta a "gyógyító kezeket", mindenképpen itt a helye!
Mindenkit szeretettel várunk!

 
Felhívás öröm íjászkodásra
Írta: itnav.admin   
2012. november 06. kedd 08:58
Csány Önkormányzata lehetőséget biztosít a késő őszi, téli időszakban fedett teremben amatőr „örömíjász” alkalmak lebonyolítására.
Akit érdekel a lehetőség és van megfelelő eszköze, felszerelése az érdeklődhet, jelentkezhet a Polgármesteri Hivatalnál a 37/357-001-es telefonszámon.

 
Műanyaghulladék gyűjtési akció Csányon
Írta: itnav.admin   
2012. október 31. szerda 14:49

Tisztelt Lakosság!

Csány Község Polgármesteri Hivatala november 8-tól elkezdi a műanyag hulladékok gyűjtését.

A tiszta, hajtogatott, kötözött LDPE natúr és színes fólia (fóliasátor), LDPE zsugorfólia, PET palackok, egyéb műanyag hulladékok / ládák, rekeszek, stb./, műanyag göngyölegek leadására előzetes egyeztetést követően 2012. november 8 és november 30 között minden szerdán és pénteken 900- 1300 között kerül sor

Az LDPE fóliahulladék 50-200 mikron vastagságú lehet, csak vízzel mosható szennyeződést tartalmazhat /pl. sár, cukor,só,stb. max: 2%-ban/.

A sátorfóliát hajtogatva, vagy föltekerve (legföljebb 3 m hosszban) földtől mentesítve, kötözve legföljebb 30-40 kg-os súlyhatárral fogadunk.

Nem gyűjthető: csepegtető rendszer műanyag csövei, talaj takarófólia, vegyszeres kanna, hordó!!

 A gyűjtött anyagok nem tartalmazhatnak: veszélyes hulladékot, olajos, zsíros anyagot, szerves bomló anyagot, fa, fém, kerámia, cserép, stb. anyagokat, idegen anyagú fóliát / PVC, Poliamid/ , mérgező, egészségre ártalmas  és fertőző anyagokat, ragasztószalagot.

A leadás helye: Agrodiszkont kft raktára a piactérnél. A leadott műanyag hulladékok (pl. fóliasátrak) mennyiségéről a vállalkozók, gazdák, amennyiben igénylik igazolást is kapnak. 
A leadáshoz előzetes egyeztetés, regisztráció szükséges!
A leadás pontos menetéről, a leadható műanyaghulladékok fajtájáról és a regisztrációról érdeklődjön munkaidőben személyesen a Polgármesteri Hivatalban Füzér Zsoltnál, vagy telefonon a 357-001-es számon!

Szórólap - a megtekintéshez kattintson erre a hivatkozásra >>

Hulladékgyűjtési akció Csányon

Hulladékgyűjtési akció Csányon 

Utolsó frissités ( 2012. november 05. hétfő 09:23 )
 
Programajánló
Írta: itnav.admin   
2012. november 05. hétfő 10:15
November 2-án elkezdődik nemzettudat formáló filmklubunk. A filmklub a művelődési ház könyvtártermében minden második pénteken 18 órai kezdettel kerül megrendezésre. A filmek nemzetünk történelmének magyar szempontú feldolgozásai. Időseknek és felnőtteknek a „szocialista”, majd a „liberális” történelemoktatás ferdítéseinek kiigazítására lesz alkalmas. A ma gyermekeinek érdekes, látványos a hivatalos történelemtanítást kiegészítő ismereteket nyújt. Első vetítésre kerülő sorozatunk a Csillagösvényen 1-4 rész.
Időpontok: 2012. november 2, 16, 30, december 14, 28, 2013. január 11, 25 18 órai kezdés.

November 10-én, szombaton újból eljönnek falunkba Magfalva „gyógyítói”. A Művelődési ház könyvtártermében népi gyógymódok segítségével csontkovácsolásban és gyógy-, illetve relaxációs masszásban részesülnek a gyógyulni, felfrissülni vágyók.
A programra jelentkezni november 5-től telefonon és személyesen lehet a Polgármesteri hivatal 357-001-es telefonszámán. A program térítésmentes, de adományt elfogadnak a „gyógyítók”.

Kicsit csúszik, de novemberben elkezdődik műanyaghulladék gyűjtő programunk is. A program során LDPE natúr és színes fólia (fóliasátor), LDPE zsugorfólia, PET palackok, egyéb műanyag hulladékok / ládák, rekeszek, stb./, műanyag göngyölegek leadási lehetőségét biztosítjuk.
A leadott műanyag hulladékok (pl. fóliasátrak) mennyiségéről a vállalkozók, gazdák igazolást is kapnak. További tájékoztatásért, hívja a Polgármesteri Hivatal 357-001-es telefonszámát és érdeklődjön a program iránt.
Az előkészítési munkálatokban a Hatvani Környezetvédő Egyesület és a Csányért a Faluközösségért Alapítvány is részt vesz.

2013 januárjától helytörténeti előadássorozatot indítunk. Az előadások visszaröpítenek minket a „történelem előtti” korokba. Betekinthetünk a szkíták, kelták, szarmaták, mindennapjaiba, hogyan és merre éltek térségünkben és a Zagyva mentén.
Januárban indul útjára az ökológiai-környezetvédelmi filmklub is. Az időpontokról decembertől tájékozódhat hivatalunkban.
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

Találatok 25 - 36 / 90

Közadatkereső
 
logo_fvm.jpg
logo_umvp.png
emva_logo.jpg
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

© 2023 regi.csany.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint