Ma 2024. prilis 18. cstrtk, Andrea s Ilma napja van.

Kezdõlap

Kezdõlap
Véradás 2011. január 4. PDF Nyomtats E-mail
rta: Administrator   
2010. december 31. pntek 09:57
Véradás 2011. január 4.
Utols frissits ( 2012. november 05. htf 13:56 )
 
Betlehemes ének Erdélybõl PDF Nyomtats E-mail
rta: itnav.admin   
2010. december 23. cstrtk 12:19
Mostan kinyílt egy szép rózsavirág,
Akit régen várt az egész világ,
Betlehemben kibimbózott zöld ág,
Királynembõl nagy méltóság.                               Betlehemes ének Erdélybõl

Áldott, meghitt, békés Karácsonyt kívánok a faluközösség minden családjának:


Medve István
polgármester
Utols frissits ( 2012. november 05. htf 13:54 )
 
Karácsony Csányon PDF Nyomtats E-mail
rta: itnav.admin   
2010. december 23. cstrtk 10:19
„Mikor a férfiak és nõk egyként kitárják addig elzárt szívüket…”


„Valahányszor a közeledõ karácsonyra gondoltam (...), kellemes, megbocsátó, jótékony, nyugalmas idõszakként gondoltam rá; az évnek egyetlen olyan szakaszára, mikor a férfiak és nõk egyként kitárják addig elzárt szívüket.” – írja Charles Dickens. Ebbõl a szempontból szerencsés embernek tartom, mert számára a 19. században a karácsony valószínûleg még többet jelentett a plázákban való tolakodásnál és a stresszes készülõdésnél.
Hogy hogyan kapcsolódik ez ide? Úgy, hogy hosszú idõ után végre történt egy olyan esemény, amely felkeltette bennem a reményt, hogy az emberek tudnak még együtt örülni a karácsony szellemének. A december 20-ai ünnepség elõtt az emberek „kitárták addig elzárt szívüket”, és rég nem látott méretû összefogást tapasztaltunk Csányon. Aki csak tudott, segített valamiben, a karácsonyfa felállításától kezdve, a süteménysütésen keresztül, a mûsor megszervezéséig. De nem csak ezt volt remek érzés látni, hanem azt is, hogy mennyi ember eljött, és megmutatta, hogy igenis szeretne a többiekkel együtt örülni. Sokat elárul a hangulatról, hogy az egyik barátnõm, akit egyébként nehezen lehet elrángatni bármilyen rendezvényre, ezzel fogadott: „Annyira jó, hogy végre volt valami Csányon, ami összefogta az embereket! Ugye lesz ilyen jövõre is?”
Úgy érzem, magáról a mûsorról felesleges is itt részletesen beszélni, hiszen azt az érzést, amit a csányi gyerekek gondosan elõkészített mûsora, Gulyás Nati gyönyörû énekei és a hatvani Musical Club produkciója közvetítettek felénk, mindenkinek magának kell átélnie, ugyanúgy, ahogy a közös karácsonyfa melletti forraltborozást és beszélgetést is.
Végezetül még egy érdekes adalék: az egyik vendégszereplõ kislány megjegyezte, hogy nagyon szívesen lakna itt, mert náluk még soha nem volt közös karácsonyfa, és náluk az emberek nem ismerik ilyen jól egymást, és nem ilyen kedvesek. Talán nem vagyok túl elfogult, ha azt mondom, most van mire büszkének lennünk.

Langó Blanka
 
Karácsony Csányon
Karácsony Csányon
 
Utols frissits ( 2012. november 05. htf 13:54 )
 
Karácsonyi ünnepségre meghívó PDF Nyomtats E-mail
rta: itnav.admin   
2010. december 16. cstrtk 10:05
Karácsonyi ünnepségre meghívó>>
Utols frissits ( 2012. november 05. htf 13:54 )
 
Megemlékezés a falu templomának felrobbantásáról PDF Nyomtats E-mail
rta: itnav.admin   
2010. november 23. kedd 12:14
2010. november 21-én reggel szentmisére gyûlt össze a csányi hívek közössége, hogy emlékezzék. A kanonok úr prédikációjában visszaidézte a csányi templom háborús elpusztításának, felrobbantásának napját, 1944. november 17-t, példaként állítva a faluközösség erõfeszítését, melynek eredményeképpen újra felépült a templom. Megemlékezett továbbá a háborúkban elesett hõsi halottainkról.
A mise után emlékezõ menet vonult a háborús emlékmûhöz, ahol rövid ima után koszorút helyeztek el a szobornál az egyház, a polgármesteri hivatal és az általános iskola képviselõi.
Megemlékezés a falu templomának felrobbantásáról
 
Utols frissits ( 2012. november 05. htf 13:54 )
Bvebben...
 
<< Els < Elz 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Kvetkez > Utols >>

Tallatok 82 - 90 / 90

Közadatkeresõ
 
logo_fvm.jpg
logo_umvp.png
emva_logo.jpg
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

© 2024 regi.csany.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejleszts :: Webruhz kszts :: Trhely :: Domain nv bejegyzs :: SharePoint