Ma 2023. június 09. péntek, Félix napja van.

Kezdőlap

Kezdőlap
Véradás 2011. január 4. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2010. december 31. péntek 09:57
Véradás 2011. január 4.
Utolsó frissités ( 2012. november 05. hétfő 13:56 )
 
Betlehemes ének Erdélyből PDF Nyomtatás E-mail
Írta: itnav.admin   
2010. december 23. csütörtök 12:19
Mostan kinyílt egy szép rózsavirág,
Akit régen várt az egész világ,
Betlehemben kibimbózott zöld ág,
Királynemből nagy méltóság.                               Betlehemes ének Erdélyből

Áldott, meghitt, békés Karácsonyt kívánok a faluközösség minden családjának:


Medve István
polgármester
Utolsó frissités ( 2012. november 05. hétfő 13:54 )
 
Karácsony Csányon PDF Nyomtatás E-mail
Írta: itnav.admin   
2010. december 23. csütörtök 10:19
„Mikor a férfiak és nők egyként kitárják addig elzárt szívüket…”


„Valahányszor a közeledő karácsonyra gondoltam (...), kellemes, megbocsátó, jótékony, nyugalmas időszakként gondoltam rá; az évnek egyetlen olyan szakaszára, mikor a férfiak és nők egyként kitárják addig elzárt szívüket.” – írja Charles Dickens. Ebből a szempontból szerencsés embernek tartom, mert számára a 19. században a karácsony valószínűleg még többet jelentett a plázákban való tolakodásnál és a stresszes készülődésnél.
Hogy hogyan kapcsolódik ez ide? Úgy, hogy hosszú idő után végre történt egy olyan esemény, amely felkeltette bennem a reményt, hogy az emberek tudnak még együtt örülni a karácsony szellemének. A december 20-ai ünnepség előtt az emberek „kitárták addig elzárt szívüket”, és rég nem látott méretű összefogást tapasztaltunk Csányon. Aki csak tudott, segített valamiben, a karácsonyfa felállításától kezdve, a süteménysütésen keresztül, a műsor megszervezéséig. De nem csak ezt volt remek érzés látni, hanem azt is, hogy mennyi ember eljött, és megmutatta, hogy igenis szeretne a többiekkel együtt örülni. Sokat elárul a hangulatról, hogy az egyik barátnőm, akit egyébként nehezen lehet elrángatni bármilyen rendezvényre, ezzel fogadott: „Annyira jó, hogy végre volt valami Csányon, ami összefogta az embereket! Ugye lesz ilyen jövőre is?”
Úgy érzem, magáról a műsorról felesleges is itt részletesen beszélni, hiszen azt az érzést, amit a csányi gyerekek gondosan előkészített műsora, Gulyás Nati gyönyörű énekei és a hatvani Musical Club produkciója közvetítettek felénk, mindenkinek magának kell átélnie, ugyanúgy, ahogy a közös karácsonyfa melletti forraltborozást és beszélgetést is.
Végezetül még egy érdekes adalék: az egyik vendégszereplő kislány megjegyezte, hogy nagyon szívesen lakna itt, mert náluk még soha nem volt közös karácsonyfa, és náluk az emberek nem ismerik ilyen jól egymást, és nem ilyen kedvesek. Talán nem vagyok túl elfogult, ha azt mondom, most van mire büszkének lennünk.

Langó Blanka
 
Karácsony Csányon
Karácsony Csányon
 
Utolsó frissités ( 2012. november 05. hétfő 13:54 )
 
Karácsonyi ünnepségre meghívó PDF Nyomtatás E-mail
Írta: itnav.admin   
2010. december 16. csütörtök 10:05
Karácsonyi ünnepségre meghívó>>
Utolsó frissités ( 2012. november 05. hétfő 13:54 )
 
Megemlékezés a falu templomának felrobbantásáról PDF Nyomtatás E-mail
Írta: itnav.admin   
2010. november 23. kedd 12:14
2010. november 21-én reggel szentmisére gyűlt össze a csányi hívek közössége, hogy emlékezzék. A kanonok úr prédikációjában visszaidézte a csányi templom háborús elpusztításának, felrobbantásának napját, 1944. november 17-t, példaként állítva a faluközösség erőfeszítését, melynek eredményeképpen újra felépült a templom. Megemlékezett továbbá a háborúkban elesett hősi halottainkról.
A mise után emlékező menet vonult a háborús emlékműhöz, ahol rövid ima után koszorút helyeztek el a szobornál az egyház, a polgármesteri hivatal és az általános iskola képviselői.
Megemlékezés a falu templomának felrobbantásáról
 
Utolsó frissités ( 2012. november 05. hétfő 13:54 )
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 82 - 90 / 90

Közadatkereső
 
logo_fvm.jpg
logo_umvp.png
emva_logo.jpg
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

© 2023 regi.csany.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint