Ma 2024. mjus 24. pntek, Eszter s Eliza napja van.

Kezdõlap

Kezdõlap
III. Gyógyító Nap Csányon PDF Nyomtats E-mail
rta: itnav.admin   
2012. november 22. cstrtk 10:42
December 1-én (szombaton) – most már hagyományosnak mondható - népi gyógyász, csontkovács napot tartunk a Mûvelõdési Házban (Csány, Kossuth u. 1).
 
A 9 órakor kezdõdõ program során a csontkovácsok, népi gyógyászok  felfrissítik a jelentkezõket, tartáshibából, gerincproblémákból adódó fájdalmat is csillapítanak, illetve tartáshibát korrigálnak. A program térítésmentes, de a gyógyászok "útiköltség hozzájárulást" elfogadnak.
A program, jelentkezéshez, regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni a Csányi Polgármesteri Hivatal telefonszámán (37/357-001), vagy e-levélben ( Ez az e-mail cm vdett a spamkeresktl, engedlyezni kell a Javascript hasznlatt a megtekintshez. ) lehet.

Mindenkit szeretettel várunk!

Szervezõk

 
Történelmi Esték Filmklub - II. rész PDF Nyomtats E-mail
rta: itnav.admin   
2012. november 22. cstrtk 10:42
2012. november 30-án este 18 órakor, a csányi Mûvelõdési házban a „Történelmi Esték Filmklub” programsorozat második vetítésére kerül sor.
 
A sorozat filmjei nemzetünk történelmének magyar szempontú feldolgozásai. Idõseknek és felnõtteknek a „szocialista”, majd a „liberális” történelemoktatás ferdítéseinek kiigazítására alkalmasak. A ma gyermekeinek érdekes, látványos a hivatalos történelemtanítást kiegészítõ ismereteket nyújtanak.
 
Ez alkalommal a Csillagösvényes sorozat második részét mutatjuk be:
 
Titokzatos mondáink - epizódban népünk legendáinak alapjaival, igazságtartalmával foglalkoznak a téma nemzetközileg is elismert szakértõi. (Idõtartam: 40 perc)
 
A magyar nép rejtélyes eredete- címû részben a magyar népet, nemzetet alkotó népcsoportok eredetét, származását genetikai-, kulturális kapcsolatait ismertetik a film készítõi. (Idõtartam: 40 perc)
 
Az õsnyelv – Kiss Dénes nyelvésszel készült kisfilm, a kutató magyar nyelvvel kapcsolatos munkásságát nyelvünk eredeti szerkezetét, a benne található logika mûködését ismerteti az filmklubot meglátogató érdeklõdõkkel. (Idõtartam: 25 perc)

 
Népdalkör Csányon PDF Nyomtats E-mail
rta: itnav.admin   
2012. november 10. szombat 09:54
Népdalkör Csányon
 
Történelmi Esték Filmklub PDF Nyomtats E-mail
rta: itnav.admin   
2012. november 08. cstrtk 18:03

2012. november 16-án este 18 órakor, a csányi Mûvelõdési házban útjára indul a „Történelmi Esték Filmklub” programsorozat.

A sorozat filmjei nemzetünk történelmének magyar szempontú feldolgozásai. Idõseknek és felnõtteknek a „szocialista”, majd a „liberális” történelemoktatás ferdítéseinek kiigazítására lesznek alkalmasak. A ma gyermekeinek érdekes, látványos a hivatalos történelemtanítást kiegészítõ ismereteket nyújtanak.

Az elsõ vetítésre 2012. november 16-án 18 órai kezdettel kerül sor.

A nagysikerû Csillagösvényen sorozat elsõ részét mutatjuk be. A 118 perces filmben a „Hazatérés”, Bulcsu és A titokzatos Szent Korona- fejezeteken keresztül megismerhetjük a - tudatosan torzított és honfoglalásnak hívott- hazatérés folyamatát, a magyarság akkori állapotát, fejlettségét, vezéreink egyik kiemelkedõ alakját és életét, illetve Koronánk „mûködésének” titkait.
Ha az érdeklõdõk kíváncsisága megmarad és lesz még idejük, akkor Fábián Gyula: Íj készítése címû 33 perces filmjébõl megtudhatják, hogyan készült az az eszköz, amellyel a középkorban a rátarti és agresszív nyugatot, alázatra és békességre neveltük.

 
Gyógyító program hétvégén PDF Nyomtats E-mail
rta: itnav.admin   
2012. november 06. kedd 08:58
E hétvégén (2012 november 10-én) szombaton  - immáron második alkalommal - népi gyógyászok "gyógyítanak" a csányi Mûvelõdési Házban. A 9 órakor kezdõdõ program során a  csontkovácsok, népi gyógyászok felfrissítik a jelentkezõket, illetve tartáshibából, gerincproblémákból adódó fájdalmat is csillapítanak, tartáshibát korrigálnak.
A program ugyan ingyenes, de jelentkezéshez, regisztrációhoz kötött.
Tájékozódni és jelentkezni a Csányi Polgármesteri Hivatalnál a 37/357-001-es telefonszámon lehet.
Ha már tapasztalta a MAG-osok tevékenységét és meg volt velük elégedve, kérjük, népszerûsítse programunkat ismerõsei között! Ha még nem tapasztalta a "gyógyító kezeket", mindenképpen itt a helye!
Mindenkit szeretettel várunk!

 
<< Els < Elz 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Kvetkez > Utols >>

Tallatok 28 - 36 / 90

Közadatkeresõ
 
logo_fvm.jpg
logo_umvp.png
emva_logo.jpg
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

© 2024 regi.csany.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejleszts :: Webruhz kszts :: Trhely :: Domain nv bejegyzs :: SharePoint