Ma 2024. mjus 24. pntek, Eszter s Eliza napja van.

it-nav.hu pecsallas.hu egerallas.hu ferfidivat.com gardenproduct.hu belapatfalvaszallas.hu felsotarkanyszallas.hu egerapro.hu nyiregyhazaallas.hu gyorallas.hu Pizza Eger Épületgépészet.com demjenszallas.hu korona-hotel.hu MLM sikeresen
Kezdõlap

IV. Gyógyító Nap Csányon
rta: itnav.admin   
2013. janur 02. szerda 13:25

2013. Január 19-én (szombaton) hagyományos népi gyógyász, csontkovács napunkat tartjuk a Mûvelõdési Házban (Csány, Kossuth u. 1).
A 9 órakor kezdõdõ program során a csontkovácsok, népi gyógyászok  felfrissítik a jelentkezõket, tartáshibából, gerincproblémákból adódó fájdalmat is csillapítanak, illetve tartáshibát korrigálnak. A program térítésmentes, de a gyógyászok "útiköltség hozzájárulást" elfogadnak.
A program, jelentkezéshez, regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni munkaidõben a Csányi Polgármesteri Hivatal telefonszámán (37/357-001), vagy e-levélben ( Ez az e-mail cm vdett a spamkeresktl, engedlyezni kell a Javascript hasznlatt a megtekintshez. ) lehet.

Mindenkit szeretettel várunk!

Szervezõk

 
CSATLAKOZZ a FÉNYLÁNC-HOZ!
rta: itnav.admin   
2012. december 12. szerda 09:45
Fénylánc Csányon
Tûzgyújtás 18 órakor. Gyülekezõ 17 45-kor a régi Földvárnál a Horti út mellett (ismertebb nevén: Akasztódomb)

Aki ki tud jönni a máglya megrakásához, azt 15 órára várjuk a földvárhoz.
Mindenki jó melegen öltözzön! Némi kedvességet (forró tea, forralt bor, kis harapnivaló) is szívesen veszünk.
Mindenkit szeretettel várunk!
 
"Fénylánc – 2012. december 21.

„Azt mondják, jön a világvége. Jön a háromnapos sötétség, zárkózz be, bújj a föld alá, menekülj! Azt mondják, ha túl akarod élni, halmozz fel vizet, élelmiszert, fegyvert…Azt mondom, az jön, amit teremtünk! Hozd el Te is fényed, gyûljünk össze a hegyek csúcsán, ne menekülj!
Azt mondom, ne félj, a Benned lévõ fényen nincs hatalma a sötétnek…
Ötödször gyullad ki a Fénylánc az év legsötétebb napján, ötödször gyûlünk egybe szent hegyeink ormán, ötödszörre akarjuk együtt, hogy imánk az Istent újra megtalálja. Ha ötrõl hatra akarsz jutni, ha fényt akarsz vinni az elsötétült világba, ne bújj, gyere velünk!
Zarándokútra hívunk! Gyere velünk, ne légy rest, cipeld fel a hegyre a terhed, amit már régóta le szeretnél tenni. Gyere velünk, ne légy hitetlen, emelkedj felül magadon, és a csúcson az vár, amire vársz: a nyugalom, a béke, és a közösÉG.
Találd meg a környék számodra legszentebb hegyét, jelöld be a www.fenylanc.uw.hu térképen a pontosan a helyét, a többit bízd a Teremtõre. Ne tarts szertartásokat, ne legyenek beszédek, hangoskodás, csak énekeljetek, beszélgessetek vagy hallgassatok – de azt õszintén.
Rakjunk ki magunkból mindent, ami hazug, ami csorba, ami mérgez, hogy végre a fényes oldalunkkal fordulhassunk egymás felé, végre egymásra találjunk. Csak azt hozz, ami éltet: a szereteted hazád, nemzeted, és Istened iránt! Hozzál kóstolót ételeidbõl, italaidból!
Most hozzád szólok, akik önként, vagy a sors akaratából elhagytad Hazád, vagy Hazád hagyott el téged: magyarnak lenni vallás, azaz vállalás. Amíg hited és nyelved egy az enyémmel, testvérem vagy, ezért bárhol élsz a nagyvilágban kérlek, gyújts Te is tüzet!
Bárhol élsz, és bárki vagy kívánom, hogy a legsötétebb éjszakán Te is megtapasztald:
Nem vagy egyedül!
Én, Géczy Gábor gyermekeimért, hazámért és Isten szerelméért indulok a Hegyre– 2012 legsötétebb éjszakáján.”

2012 december 21-én a leghosszabb a sötétség, de ekkor születik újjá a Fény is! Évekkel ezelõtt útjára indult egy gondolat, ami minden évben az év legsötétebb napján fénylánccal ûzi el a sötétséget, félelmeinket, gondjainkat. Az évrõl-évre mindinkább szaporodó "fénypontok" jelzik, hogy az összefogás, az együttlét egyre fontosabb honfitársaink életében.
Néhányan arra gondoltunk, hogy esetleg Csány is csatlakozhatna a Fénylánchoz. Bizonyára jót tenne a mindenkinek, ha a személyes ellentétek, jogos-jogtalan viták, értékrendi különbségek - akárcsak egy napra is, de - háttérbe szorulnának és egy nagy tûz körül csendesen, vagy halk zeneszóra erõt és bátorságot merítenénk az együttlét teremtõ erejébõl.
Arra kérek mindenkit, hogy terjessze ezt a szándékot! Ha pedig részt venne a tûz körüli együttlétben itt "valahol" Csány határában és a "hegyen szeretné hagyni félelmeit, gondjait" jelezze erre az e-címre: Ez az e-mail cm vdett a spamkeresktl, engedlyezni kell a Javascript hasznlatt a megtekintshez.
 
Csatlakozz a Fénylánchoz!
Utols frissits ( 2012. december 20. cstrtk 17:33 )
 
Történelmi Esték Filmklub III.
rta: itnav.admin   
2012. december 12. szerda 09:19
2012. december 14-én este 18 órakor, a csányi Mûvelõdési házban a „Történelmi Esték Filmklub” harmadik részére kerül sor.
 
A sorozat idei utolsó alkalmával is nemzetünk történelmének magyar szempontú feldolgozásait, érdekes történészi meglátásokat mutatunk be. Idõseknek és felnõtteknek a „szocialista”, majd a „liberális” történelemoktatás ferdítéseinek kiigazítására alkalmasak. A ma gyermekeinek érdekes, látványos a hivatalos történelemtanítást kiegészítõ ismereteket nyújtanak.
 
Az este elsõ bemutatásra kerülõ filmje:
 
László Gyula történésszel a „honfoglaló magyarokról” készült riportfilm.
A 47 perces interjú kapcsolódik a filmklub korábbi epizódjaihoz. Közelebbrõl a „Hazatérés” részhez és a Kiss Dénes nyelvésszel készült filmhez.
A rövid szünetet követõen,
 
Fábián Gyula: Az íj készítése címû filmje kerül vetítésre.
Ezt a filmet kedvcsinálónak is szánjuk a hamarosan útjára induló Hagyományõrzõ „öröm” íjász klubba történõ jelentkezéshez. A 34 perces film bemutatja eleink csodálatos és egész Európa által rettegett fegyverének, a visszacsapó íjnak korabeli készítési módját, sok hasznos kiegészítõ információval fûszerezve azt. A film végén érthetõvé válik, hogy miért mormolták oly buzgón a nyugati mûveletlen- félmûvelt népek fohászukat: „ab Ungerorum nos defendas iaculis” – „védj meg minket a magyarok nyilaitól.” –Az idézet a 900-as évek elején egy modenai himnuszban található. Egy  freisingi litánia („ab incursione alienigenarum libera nos Domine” – „Az idegenek betörésétõl ments meg, Uram, minket.”) kicsit módosítva adja vissza ugyanazt.
 
A „A sagittis Hungarorum libera nos, Domine!” változat  elõször Kossuthnál fordul elõ.
 
III. Gyógyító Nap Csányon
rta: itnav.admin   
2012. november 22. cstrtk 10:42
December 1-én (szombaton) – most már hagyományosnak mondható - népi gyógyász, csontkovács napot tartunk a Mûvelõdési Házban (Csány, Kossuth u. 1).
 
A 9 órakor kezdõdõ program során a csontkovácsok, népi gyógyászok  felfrissítik a jelentkezõket, tartáshibából, gerincproblémákból adódó fájdalmat is csillapítanak, illetve tartáshibát korrigálnak. A program térítésmentes, de a gyógyászok "útiköltség hozzájárulást" elfogadnak.
A program, jelentkezéshez, regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni a Csányi Polgármesteri Hivatal telefonszámán (37/357-001), vagy e-levélben ( Ez az e-mail cm vdett a spamkeresktl, engedlyezni kell a Javascript hasznlatt a megtekintshez. ) lehet.

Mindenkit szeretettel várunk!

Szervezõk

 
Történelmi Esték Filmklub - II. rész
rta: itnav.admin   
2012. november 22. cstrtk 10:42
2012. november 30-án este 18 órakor, a csányi Mûvelõdési házban a „Történelmi Esték Filmklub” programsorozat második vetítésére kerül sor.
 
A sorozat filmjei nemzetünk történelmének magyar szempontú feldolgozásai. Idõseknek és felnõtteknek a „szocialista”, majd a „liberális” történelemoktatás ferdítéseinek kiigazítására alkalmasak. A ma gyermekeinek érdekes, látványos a hivatalos történelemtanítást kiegészítõ ismereteket nyújtanak.
 
Ez alkalommal a Csillagösvényes sorozat második részét mutatjuk be:
 
Titokzatos mondáink - epizódban népünk legendáinak alapjaival, igazságtartalmával foglalkoznak a téma nemzetközileg is elismert szakértõi. (Idõtartam: 40 perc)
 
A magyar nép rejtélyes eredete- címû részben a magyar népet, nemzetet alkotó népcsoportok eredetét, származását genetikai-, kulturális kapcsolatait ismertetik a film készítõi. (Idõtartam: 40 perc)
 
Az õsnyelv – Kiss Dénes nyelvésszel készült kisfilm, a kutató magyar nyelvvel kapcsolatos munkásságát nyelvünk eredeti szerkezetét, a benne található logika mûködését ismerteti az filmklubot meglátogató érdeklõdõkkel. (Idõtartam: 25 perc)

 
Népdalkör Csányon
rta: itnav.admin   
2012. november 10. szombat 09:54
Népdalkör Csányon
 
Történelmi Esték Filmklub
rta: itnav.admin   
2012. november 08. cstrtk 18:03

2012. november 16-án este 18 órakor, a csányi Mûvelõdési házban útjára indul a „Történelmi Esték Filmklub” programsorozat.

A sorozat filmjei nemzetünk történelmének magyar szempontú feldolgozásai. Idõseknek és felnõtteknek a „szocialista”, majd a „liberális” történelemoktatás ferdítéseinek kiigazítására lesznek alkalmasak. A ma gyermekeinek érdekes, látványos a hivatalos történelemtanítást kiegészítõ ismereteket nyújtanak.

Az elsõ vetítésre 2012. november 16-án 18 órai kezdettel kerül sor.

A nagysikerû Csillagösvényen sorozat elsõ részét mutatjuk be. A 118 perces filmben a „Hazatérés”, Bulcsu és A titokzatos Szent Korona- fejezeteken keresztül megismerhetjük a - tudatosan torzított és honfoglalásnak hívott- hazatérés folyamatát, a magyarság akkori állapotát, fejlettségét, vezéreink egyik kiemelkedõ alakját és életét, illetve Koronánk „mûködésének” titkait.
Ha az érdeklõdõk kíváncsisága megmarad és lesz még idejük, akkor Fábián Gyula: Íj készítése címû 33 perces filmjébõl megtudhatják, hogyan készült az az eszköz, amellyel a középkorban a rátarti és agresszív nyugatot, alázatra és békességre neveltük.

 
Gyógyító program hétvégén
rta: itnav.admin   
2012. november 06. kedd 08:58
E hétvégén (2012 november 10-én) szombaton  - immáron második alkalommal - népi gyógyászok "gyógyítanak" a csányi Mûvelõdési Házban. A 9 órakor kezdõdõ program során a  csontkovácsok, népi gyógyászok felfrissítik a jelentkezõket, illetve tartáshibából, gerincproblémákból adódó fájdalmat is csillapítanak, tartáshibát korrigálnak.
A program ugyan ingyenes, de jelentkezéshez, regisztrációhoz kötött.
Tájékozódni és jelentkezni a Csányi Polgármesteri Hivatalnál a 37/357-001-es telefonszámon lehet.
Ha már tapasztalta a MAG-osok tevékenységét és meg volt velük elégedve, kérjük, népszerûsítse programunkat ismerõsei között! Ha még nem tapasztalta a "gyógyító kezeket", mindenképpen itt a helye!
Mindenkit szeretettel várunk!

 
Felhívás öröm íjászkodásra
rta: itnav.admin   
2012. november 06. kedd 08:58
Csány Önkormányzata lehetõséget biztosít a késõ õszi, téli idõszakban fedett teremben amatõr „örömíjász” alkalmak lebonyolítására.
Akit érdekel a lehetõség és van megfelelõ eszköze, felszerelése az érdeklõdhet, jelentkezhet a Polgármesteri Hivatalnál a 37/357-001-es telefonszámon.

 
Mûanyaghulladék gyûjtési akció Csányon
rta: itnav.admin   
2012. oktber 31. szerda 14:49

Tisztelt Lakosság!

Csány Község Polgármesteri Hivatala november 8-tól elkezdi a mûanyag hulladékok gyûjtését.

A tiszta, hajtogatott, kötözött LDPE natúr és színes fólia (fóliasátor), LDPE zsugorfólia, PET palackok, egyéb mûanyag hulladékok / ládák, rekeszek, stb./, mûanyag göngyölegek leadására elõzetes egyeztetést követõen 2012. november 8 és november 30 között minden szerdán és pénteken 900- 1300 között kerül sor

Az LDPE fóliahulladék 50-200 mikron vastagságú lehet, csak vízzel mosható szennyezõdést tartalmazhat /pl. sár, cukor,só,stb. max: 2%-ban/.

A sátorfóliát hajtogatva, vagy föltekerve (legföljebb 3 m hosszban) földtõl mentesítve, kötözve legföljebb 30-40 kg-os súlyhatárral fogadunk.

Nem gyûjthetõ: csepegtetõ rendszer mûanyag csövei, talaj takarófólia, vegyszeres kanna, hordó!!

 A gyûjtött anyagok nem tartalmazhatnak: veszélyes hulladékot, olajos, zsíros anyagot, szerves bomló anyagot, fa, fém, kerámia, cserép, stb. anyagokat, idegen anyagú fóliát / PVC, Poliamid/ , mérgezõ, egészségre ártalmas  és fertõzõ anyagokat, ragasztószalagot.

A leadás helye: Agrodiszkont kft raktára a piactérnél. A leadott mûanyag hulladékok (pl. fóliasátrak) mennyiségérõl a vállalkozók, gazdák, amennyiben igénylik igazolást is kapnak. 
A leadáshoz elõzetes egyeztetés, regisztráció szükséges!
A leadás pontos menetérõl, a leadható mûanyaghulladékok fajtájáról és a regisztrációról érdeklõdjön munkaidõben személyesen a Polgármesteri Hivatalban Füzér Zsoltnál, vagy telefonon a 357-001-es számon!

Szórólap - a megtekintéshez kattintson erre a hivatkozásra >>

Hulladékgyûjtési akció Csányon

Hulladékgyûjtési akció Csányon 

Utols frissits ( 2012. november 05. htf 09:23 )
 
Programajánló
rta: itnav.admin   
2012. november 05. htf 10:15
November 2-án elkezdõdik nemzettudat formáló filmklubunk. A filmklub a mûvelõdési ház könyvtártermében minden második pénteken 18 órai kezdettel kerül megrendezésre. A filmek nemzetünk történelmének magyar szempontú feldolgozásai. Idõseknek és felnõtteknek a „szocialista”, majd a „liberális” történelemoktatás ferdítéseinek kiigazítására lesz alkalmas. A ma gyermekeinek érdekes, látványos a hivatalos történelemtanítást kiegészítõ ismereteket nyújt. Elsõ vetítésre kerülõ sorozatunk a Csillagösvényen 1-4 rész.
Idõpontok: 2012. november 2, 16, 30, december 14, 28, 2013. január 11, 25 18 órai kezdés.

November 10-én, szombaton újból eljönnek falunkba Magfalva „gyógyítói”. A Mûvelõdési ház könyvtártermében népi gyógymódok segítségével csontkovácsolásban és gyógy-, illetve relaxációs masszásban részesülnek a gyógyulni, felfrissülni vágyók.
A programra jelentkezni november 5-tõl telefonon és személyesen lehet a Polgármesteri hivatal 357-001-es telefonszámán. A program térítésmentes, de adományt elfogadnak a „gyógyítók”.

Kicsit csúszik, de novemberben elkezdõdik mûanyaghulladék gyûjtõ programunk is. A program során LDPE natúr és színes fólia (fóliasátor), LDPE zsugorfólia, PET palackok, egyéb mûanyag hulladékok / ládák, rekeszek, stb./, mûanyag göngyölegek leadási lehetõségét biztosítjuk.
A leadott mûanyag hulladékok (pl. fóliasátrak) mennyiségérõl a vállalkozók, gazdák igazolást is kapnak. További tájékoztatásért, hívja a Polgármesteri Hivatal 357-001-es telefonszámát és érdeklõdjön a program iránt.
Az elõkészítési munkálatokban a Hatvani Környezetvédõ Egyesület és a Csányért a Faluközösségért Alapítvány is részt vesz.

2013 januárjától helytörténeti elõadássorozatot indítunk. Az elõadások visszaröpítenek minket a „történelem elõtti” korokba. Betekinthetünk a szkíták, kelták, szarmaták, mindennapjaiba, hogyan és merre éltek térségünkben és a Zagyva mentén.
Januárban indul útjára az ökológiai-környezetvédelmi filmklub is. Az idõpontokról decembertõl tájékozódhat hivatalunkban.
 
<< Els < Elz 1 2 3 4 5 6 7 8 Kvetkez > Utols >>

Tallatok 25 - 36 / 90

Közadatkeresõ
 
logo_fvm.jpg
logo_umvp.png
emva_logo.jpg
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Hírszolgáltatás

© 2024 regi.csany.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejleszts :: Webruhz kszts :: Trhely :: Domain nv bejegyzs :: SharePoint