Ma 2023. június 08. csütörtök, Medárd napja van.

Kezdőlap

CSATLAKOZZ a FÉNYLÁNC-HOZ! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: itnav.admin   
2012. december 12. szerda 09:45
Fénylánc Csányon
Tűzgyújtás 18 órakor. Gyülekező 17 45-kor a régi Földvárnál a Horti út mellett (ismertebb nevén: Akasztódomb)

Aki ki tud jönni a máglya megrakásához, azt 15 órára várjuk a földvárhoz.
Mindenki jó melegen öltözzön! Némi kedvességet (forró tea, forralt bor, kis harapnivaló) is szívesen veszünk.
Mindenkit szeretettel várunk!
 
"Fénylánc – 2012. december 21.

„Azt mondják, jön a világvége. Jön a háromnapos sötétség, zárkózz be, bújj a föld alá, menekülj! Azt mondják, ha túl akarod élni, halmozz fel vizet, élelmiszert, fegyvert…Azt mondom, az jön, amit teremtünk! Hozd el Te is fényed, gyűljünk össze a hegyek csúcsán, ne menekülj!
Azt mondom, ne félj, a Benned lévő fényen nincs hatalma a sötétnek…
Ötödször gyullad ki a Fénylánc az év legsötétebb napján, ötödször gyűlünk egybe szent hegyeink ormán, ötödszörre akarjuk együtt, hogy imánk az Istent újra megtalálja. Ha ötről hatra akarsz jutni, ha fényt akarsz vinni az elsötétült világba, ne bújj, gyere velünk!
Zarándokútra hívunk! Gyere velünk, ne légy rest, cipeld fel a hegyre a terhed, amit már régóta le szeretnél tenni. Gyere velünk, ne légy hitetlen, emelkedj felül magadon, és a csúcson az vár, amire vársz: a nyugalom, a béke, és a közösÉG.
Találd meg a környék számodra legszentebb hegyét, jelöld be a www.fenylanc.uw.hu térképen a pontosan a helyét, a többit bízd a Teremtőre. Ne tarts szertartásokat, ne legyenek beszédek, hangoskodás, csak énekeljetek, beszélgessetek vagy hallgassatok – de azt őszintén.
Rakjunk ki magunkból mindent, ami hazug, ami csorba, ami mérgez, hogy végre a fényes oldalunkkal fordulhassunk egymás felé, végre egymásra találjunk. Csak azt hozz, ami éltet: a szereteted hazád, nemzeted, és Istened iránt! Hozzál kóstolót ételeidből, italaidból!
Most hozzád szólok, akik önként, vagy a sors akaratából elhagytad Hazád, vagy Hazád hagyott el téged: magyarnak lenni vallás, azaz vállalás. Amíg hited és nyelved egy az enyémmel, testvérem vagy, ezért bárhol élsz a nagyvilágban kérlek, gyújts Te is tüzet!
Bárhol élsz, és bárki vagy kívánom, hogy a legsötétebb éjszakán Te is megtapasztald:
Nem vagy egyedül!
Én, Géczy Gábor gyermekeimért, hazámért és Isten szerelméért indulok a Hegyre– 2012 legsötétebb éjszakáján.”

2012 december 21-én a leghosszabb a sötétség, de ekkor születik újjá a Fény is! Évekkel ezelőtt útjára indult egy gondolat, ami minden évben az év legsötétebb napján fénylánccal űzi el a sötétséget, félelmeinket, gondjainkat. Az évről-évre mindinkább szaporodó "fénypontok" jelzik, hogy az összefogás, az együttlét egyre fontosabb honfitársaink életében.
Néhányan arra gondoltunk, hogy esetleg Csány is csatlakozhatna a Fénylánchoz. Bizonyára jót tenne a mindenkinek, ha a személyes ellentétek, jogos-jogtalan viták, értékrendi különbségek - akárcsak egy napra is, de - háttérbe szorulnának és egy nagy tűz körül csendesen, vagy halk zeneszóra erőt és bátorságot merítenénk az együttlét teremtő erejéből.
Arra kérek mindenkit, hogy terjessze ezt a szándékot! Ha pedig részt venne a tűz körüli együttlétben itt "valahol" Csány határában és a "hegyen szeretné hagyni félelmeit, gondjait" jelezze erre az e-címre: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.
 
Csatlakozz a Fénylánchoz!
Utolsó frissités ( 2012. december 20. csütörtök 17:33 )
 
< Előző   Következő >

Közadatkereső
 
logo_fvm.jpg
logo_umvp.png
emva_logo.jpg
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

© 2023 regi.csany.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint