Ma 2024. jnius 25. kedd, Vilmos napja van.

Kezdõlap

Történelmi Esték Filmklub PDF Nyomtats E-mail
rta: itnav.admin   
2012. november 08. cstrtk 18:03

2012. november 16-án este 18 órakor, a csányi Mûvelõdési házban útjára indul a „Történelmi Esték Filmklub” programsorozat.

A sorozat filmjei nemzetünk történelmének magyar szempontú feldolgozásai. Idõseknek és felnõtteknek a „szocialista”, majd a „liberális” történelemoktatás ferdítéseinek kiigazítására lesznek alkalmasak. A ma gyermekeinek érdekes, látványos a hivatalos történelemtanítást kiegészítõ ismereteket nyújtanak.

Az elsõ vetítésre 2012. november 16-án 18 órai kezdettel kerül sor.

A nagysikerû Csillagösvényen sorozat elsõ részét mutatjuk be. A 118 perces filmben a „Hazatérés”, Bulcsu és A titokzatos Szent Korona- fejezeteken keresztül megismerhetjük a - tudatosan torzított és honfoglalásnak hívott- hazatérés folyamatát, a magyarság akkori állapotát, fejlettségét, vezéreink egyik kiemelkedõ alakját és életét, illetve Koronánk „mûködésének” titkait.
Ha az érdeklõdõk kíváncsisága megmarad és lesz még idejük, akkor Fábián Gyula: Íj készítése címû 33 perces filmjébõl megtudhatják, hogyan készült az az eszköz, amellyel a középkorban a rátarti és agresszív nyugatot, alázatra és békességre neveltük.

 
< Elz   Kvetkez >

Közadatkeresõ
 
logo_fvm.jpg
logo_umvp.png
emva_logo.jpg
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

© 2024 regi.csany.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejleszts :: Webruhz kszts :: Trhely :: Domain nv bejegyzs :: SharePoint