Ma 2023. június 09. péntek, Félix napja van.

Kezdőlap

Történelmi Esték Filmklub PDF Nyomtatás E-mail
Írta: itnav.admin   
2012. november 08. csütörtök 18:03

2012. november 16-án este 18 órakor, a csányi Művelődési házban útjára indul a „Történelmi Esték Filmklub” programsorozat.

A sorozat filmjei nemzetünk történelmének magyar szempontú feldolgozásai. Időseknek és felnőtteknek a „szocialista”, majd a „liberális” történelemoktatás ferdítéseinek kiigazítására lesznek alkalmasak. A ma gyermekeinek érdekes, látványos a hivatalos történelemtanítást kiegészítő ismereteket nyújtanak.

Az első vetítésre 2012. november 16-án 18 órai kezdettel kerül sor.

A nagysikerű Csillagösvényen sorozat első részét mutatjuk be. A 118 perces filmben a „Hazatérés”, Bulcsu és A titokzatos Szent Korona- fejezeteken keresztül megismerhetjük a - tudatosan torzított és honfoglalásnak hívott- hazatérés folyamatát, a magyarság akkori állapotát, fejlettségét, vezéreink egyik kiemelkedő alakját és életét, illetve Koronánk „működésének” titkait.
Ha az érdeklődők kíváncsisága megmarad és lesz még idejük, akkor Fábián Gyula: Íj készítése című 33 perces filmjéből megtudhatják, hogyan készült az az eszköz, amellyel a középkorban a rátarti és agresszív nyugatot, alázatra és békességre neveltük.

 
< Előző   Következő >

Közadatkereső
 
logo_fvm.jpg
logo_umvp.png
emva_logo.jpg
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

© 2023 regi.csany.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint