Ma 2024. jnius 25. kedd, Vilmos napja van.

Kezdõlap

Csányiak is emelték a MOGY színvonalát PDF Nyomtats E-mail
rta: itnav.admin   
2012. november 05. htf 10:20
Augusztus 17-20 között tartották Bösztörpusztán az ország legnagyobb hagyományõrzõ civil non-profit rendezvényét a Magyarok Országos Gyûlését. Csány „hivatalosan” is képviseltette magát a MOGY-on.
 
Ebben a formában immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre a gyûlés, ahol elsõsorban a magyar nemzeti hagyományok, õsi szokások, hazai termékek kerülnek bemutatásra. Ám a felsoroltak mellett, magyar szempontú történelmi-, kulturális-, nemzetgazdasági-, környezetvédelmi- és sok más érdekes témát felölelõ elõadás várta az érdeklõdõket. Bár térségünkbõl sok hagyományõrzõ, lovas, érdeklõdõ vett részt a rendezvényen, de egyedül Csány község Önkormányzata volt jelen „hivatalosan is” a MOGY-on. A Polgármesteri Hivatal dolgozóinak és a Csányi Dinnye és Zöldségtermelõ Védegylet tagjainak az volt a szándéka, hogy a négynapos rendezvényre kilátogató közel 100 ezer vendég újra felfedezze, megkóstolja a csányi dinnyét. Az idén második alkalommal állítottak föl sátrat és vendégváró padokat a 25 fõs „küldöttség”. Ám a bõséges ülõhely és a hosszú kiszolgáló asztal majd’ kevésnek bizonyult, hiszen a 3000 kg. dinnye, jelentõs része ott helyben került elfogyasztásra. A nagy hõségben, a sok sör, üdítõ között a látogatók nagy örömmel fogadták a különleges, frissítõt, a mézédes, lédús csemegét.

Füzér Zsolt
 
 

Csányiak is emelték a MOGY színvonalát
 
Utols frissits ( 2012. november 05. htf 10:57 )
 
< Elz   Kvetkez >

Közadatkeresõ
 
logo_fvm.jpg
logo_umvp.png
emva_logo.jpg
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

© 2024 regi.csany.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejleszts :: Webruhz kszts :: Trhely :: Domain nv bejegyzs :: SharePoint