Ma 2023. június 09. péntek, Félix napja van.

Kezdőlap

Csányiak is emelték a MOGY színvonalát PDF Nyomtatás E-mail
Írta: itnav.admin   
2012. november 05. hétfő 10:20
Augusztus 17-20 között tartották Bösztörpusztán az ország legnagyobb hagyományőrző civil non-profit rendezvényét a Magyarok Országos Gyűlését. Csány „hivatalosan” is képviseltette magát a MOGY-on.
 
Ebben a formában immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre a gyűlés, ahol elsősorban a magyar nemzeti hagyományok, ősi szokások, hazai termékek kerülnek bemutatásra. Ám a felsoroltak mellett, magyar szempontú történelmi-, kulturális-, nemzetgazdasági-, környezetvédelmi- és sok más érdekes témát felölelő előadás várta az érdeklődőket. Bár térségünkből sok hagyományőrző, lovas, érdeklődő vett részt a rendezvényen, de egyedül Csány község Önkormányzata volt jelen „hivatalosan is” a MOGY-on. A Polgármesteri Hivatal dolgozóinak és a Csányi Dinnye és Zöldségtermelő Védegylet tagjainak az volt a szándéka, hogy a négynapos rendezvényre kilátogató közel 100 ezer vendég újra felfedezze, megkóstolja a csányi dinnyét. Az idén második alkalommal állítottak föl sátrat és vendégváró padokat a 25 fős „küldöttség”. Ám a bőséges ülőhely és a hosszú kiszolgáló asztal majd’ kevésnek bizonyult, hiszen a 3000 kg. dinnye, jelentős része ott helyben került elfogyasztásra. A nagy hőségben, a sok sör, üdítő között a látogatók nagy örömmel fogadták a különleges, frissítőt, a mézédes, lédús csemegét.

Füzér Zsolt
 
 

Csányiak is emelték a MOGY színvonalát
 
Utolsó frissités ( 2012. november 05. hétfő 10:57 )
 
< Előző   Következő >

Közadatkereső
 
logo_fvm.jpg
logo_umvp.png
emva_logo.jpg
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

© 2023 regi.csany.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint