Ma 2023. június 08. csütörtök, Medárd napja van.

Kezdőlap

Programajánló PDF Nyomtatás E-mail
Írta: itnav.admin   
2012. november 05. hétfő 10:15
November 2-án elkezdődik nemzettudat formáló filmklubunk. A filmklub a művelődési ház könyvtártermében minden második pénteken 18 órai kezdettel kerül megrendezésre. A filmek nemzetünk történelmének magyar szempontú feldolgozásai. Időseknek és felnőtteknek a „szocialista”, majd a „liberális” történelemoktatás ferdítéseinek kiigazítására lesz alkalmas. A ma gyermekeinek érdekes, látványos a hivatalos történelemtanítást kiegészítő ismereteket nyújt. Első vetítésre kerülő sorozatunk a Csillagösvényen 1-4 rész.
Időpontok: 2012. november 2, 16, 30, december 14, 28, 2013. január 11, 25 18 órai kezdés.

November 10-én, szombaton újból eljönnek falunkba Magfalva „gyógyítói”. A Művelődési ház könyvtártermében népi gyógymódok segítségével csontkovácsolásban és gyógy-, illetve relaxációs masszásban részesülnek a gyógyulni, felfrissülni vágyók.
A programra jelentkezni november 5-től telefonon és személyesen lehet a Polgármesteri hivatal 357-001-es telefonszámán. A program térítésmentes, de adományt elfogadnak a „gyógyítók”.

Kicsit csúszik, de novemberben elkezdődik műanyaghulladék gyűjtő programunk is. A program során LDPE natúr és színes fólia (fóliasátor), LDPE zsugorfólia, PET palackok, egyéb műanyag hulladékok / ládák, rekeszek, stb./, műanyag göngyölegek leadási lehetőségét biztosítjuk.
A leadott műanyag hulladékok (pl. fóliasátrak) mennyiségéről a vállalkozók, gazdák igazolást is kapnak. További tájékoztatásért, hívja a Polgármesteri Hivatal 357-001-es telefonszámát és érdeklődjön a program iránt.
Az előkészítési munkálatokban a Hatvani Környezetvédő Egyesület és a Csányért a Faluközösségért Alapítvány is részt vesz.

2013 januárjától helytörténeti előadássorozatot indítunk. Az előadások visszaröpítenek minket a „történelem előtti” korokba. Betekinthetünk a szkíták, kelták, szarmaták, mindennapjaiba, hogyan és merre éltek térségünkben és a Zagyva mentén.
Januárban indul útjára az ökológiai-környezetvédelmi filmklub is. Az időpontokról decembertől tájékozódhat hivatalunkban.
 
< Előző   Következő >

Közadatkereső
 
logo_fvm.jpg
logo_umvp.png
emva_logo.jpg
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

© 2023 regi.csany.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint