Ma 2024. március 02. szombat, Lujza napja van.

Kezdőlap

Infrastruktúra PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2007. szeptember 09. vasárnap 08:34
CsányA település 28 utcájában 947 lakóegység található. A falukép az elmúlt évtizedekhez képest sokat modernizálódott; a közintézmények állaga átlagos.
 
Lakosság száma: 2339 fő
Belterület: 312 ha
Külterület: 4487 ha

Az infrastrukturális hálózat kiépült. Crossbar rendszerű telefon-hálózat használható, a gáz bevezetése az 1993. évhez kötődik. Jelenleg az itt lévő 947 lakás 53 % -a gázvezetékkel, 90 % -a vízvezetékkel rendelkezik. Mindezeken túl 42 közterületi kifolyóról nyerhető egészséges ivóvíz. A telefonellátottság 60 %-os, a burkolt (portalanított) utak aránya azonban csupán 35 %. A kommunális szilárd hulladék gyűjtését és elszállítását egy magánvállalkozó végzi; a szeméttelep elavult. A folyékony hulladék elszállítása tartálykocsikkal történik.

A kereskedelmi hálózat 14 kiskereskedelmi boltból és 7 vendéglátó egységből áll; a boltok közül hat élelmiszer jellegű.
A vállalkozások szféráját 1995-ben 6 jogi személyiségű gazdasági szervezet (ebből egy szövetkezet, 4 gazdasági társaság), 2 betéti társaság és 92 egyéni vállalkozás alkotta. Méretét tekintve két vállalkozás kivételével valamennyi kicsi, de ez a kettő is legfeljebb 50 főt foglalkoztat.

Néhány nevezetesebb cég:

Agrodiszkont
Agrofol-Ker Kft.
Búzakalász Termelőszövetkezet
Pallium Kft.
Pannon Aqua 95 Rt.
Speciálbau Kereskedelmi és Szerelőipari Kft.
Takarékszövetkezet

Dinnyés ablak - CsányA település döntően mezőgazdasági jellegű; dinnyetermesztéséről és gyümölcskultúrájáról nevezetes. A Csányi Állami Gazdaság a paradicsom termelésében vállalt úttörő szerepet, s emellett jelentős területen termesztett meggyet, szilvát, almát, diót, melyeknek egy részét exportálta, másrészt az üdítőital-üzemben dolgozták fel (az üzem terméke volt a Traubiszóda).

Az önkormányzat fő feladatai közé az úthálózat korszerűsítése, valamint a szennyvíz-rendszer kiépítése tartozik. Előbbi mintegy 30, utóbbi 250 millió Ft-os beruházás; mindkét fejlesztéshez pénzügyi befektetőket vár az önkormányzat.

Utolsó frissités ( 2007. szeptember 25. kedd 20:26 )
 

Közadatkereső
 
logo_fvm.jpg
logo_umvp.png
emva_logo.jpg
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

© 2024 regi.csany.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint