Ma 2024. jnius 25. kedd, Vilmos napja van.

Kezdõlap

Infrastruktúra PDF Nyomtats E-mail
rta: Administrator   
2007. szeptember 09. vasrnap 08:34
CsányA település 28 utcájában 947 lakóegység található. A falukép az elmúlt évtizedekhez képest sokat modernizálódott; a közintézmények állaga átlagos.
 
Lakosság száma: 2339 fõ
Belterület: 312 ha
Külterület: 4487 ha

Az infrastrukturális hálózat kiépült. Crossbar rendszerû telefon-hálózat használható, a gáz bevezetése az 1993. évhez kötõdik. Jelenleg az itt lévõ 947 lakás 53 % -a gázvezetékkel, 90 % -a vízvezetékkel rendelkezik. Mindezeken túl 42 közterületi kifolyóról nyerhetõ egészséges ivóvíz. A telefonellátottság 60 %-os, a burkolt (portalanított) utak aránya azonban csupán 35 %. A kommunális szilárd hulladék gyûjtését és elszállítását egy magánvállalkozó végzi; a szeméttelep elavult. A folyékony hulladék elszállítása tartálykocsikkal történik.

A kereskedelmi hálózat 14 kiskereskedelmi boltból és 7 vendéglátó egységbõl áll; a boltok közül hat élelmiszer jellegû.
A vállalkozások szféráját 1995-ben 6 jogi személyiségû gazdasági szervezet (ebbõl egy szövetkezet, 4 gazdasági társaság), 2 betéti társaság és 92 egyéni vállalkozás alkotta. Méretét tekintve két vállalkozás kivételével valamennyi kicsi, de ez a kettõ is legfeljebb 50 fõt foglalkoztat.

Néhány nevezetesebb cég:

Agrodiszkont
Agrofol-Ker Kft.
Búzakalász Termelõszövetkezet
Pallium Kft.
Pannon Aqua 95 Rt.
Speciálbau Kereskedelmi és Szerelõipari Kft.
Takarékszövetkezet

Dinnyés ablak - CsányA település döntõen mezõgazdasági jellegû; dinnyetermesztésérõl és gyümölcskultúrájáról nevezetes. A Csányi Állami Gazdaság a paradicsom termelésében vállalt úttörõ szerepet, s emellett jelentõs területen termesztett meggyet, szilvát, almát, diót, melyeknek egy részét exportálta, másrészt az üdítõital-üzemben dolgozták fel (az üzem terméke volt a Traubiszóda).

Az önkormányzat fõ feladatai közé az úthálózat korszerûsítése, valamint a szennyvíz-rendszer kiépítése tartozik. Elõbbi mintegy 30, utóbbi 250 millió Ft-os beruházás; mindkét fejlesztéshez pénzügyi befektetõket vár az önkormányzat.

Utols frissits ( 2007. szeptember 25. kedd 20:26 )
 

Közadatkeresõ
 
logo_fvm.jpg
logo_umvp.png
emva_logo.jpg
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

© 2024 regi.csany.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejleszts :: Webruhz kszts :: Trhely :: Domain nv bejegyzs :: SharePoint